12 mei 2006

Voedingscomité

In onze voorziening zijn we bekommerd om de kwaliteit en de variatie van de voeding die we aanbieden aan onze bewoners. Vandaar dat we reeds jaren terug een 'voedingscomité' opgericht hebben. Sinds de implementatie van PDL in onze voorziening is de samenstelling van dit overleg gewijzigd, en zetelen volgende personen hierin: de chef-kok, de PDL-factorverantwoordelijke voor de factor 'gevoed worden', drie zorgmedewerkers (voor elke afdeling één), het hoofd van de afdelingshulpen, en ikzelf als directeur bewonerszorg.

Het comité komt om de twee maand samen, en bespreekt allerhande punten die te maken hebben met de maaltijden in onze voorziening. Feedback kan gaan zowel van de zorgmedewerkers naar de keuken toe, als omgekeerd, en handelt vooral over kleine, heel concrete zaken betreffende de maaltijden.

Sinds kort (zie ook de ingave rond Balanced Scorecard) meten we ook op geregelde tijdstippen een aantal zaken rond het maaltijdgebeuren: zijn de maaltijden voldoende warm ? Krijgen de bewoners ook effectief op hun bord wat ze de week ervoor hebben aangestipt op hun keuzemenu ? enz.

Hierdoor hopen we een beter zicht te krijgen op hoe goed we erin slagen de bewoner de door hem gevraagde maaltijd op een lekkere manier te presenteren. De globale tevredenheid van de bewoners over de maaltijden in het algemeen, zullen we kennen als we in het najaar een tevredenheidsenquête zullen organiseren voor bewoners en familie over alle aspecten van de door ons geleverde zorg.

Maar dat is weer stof voor een volgend artikeltje ...