13 januari 2006

Uitbreiding personeelsgroep

In de laatste maanden is de zorggraad in onze voorziening (d.i. het percentage zorgbehoevende bewoners) gestegen van 70 % naar 80 %.
Naast het feit dat het hierdoor iets drukker geworden is voor de medewerkers, betekent dit ook dat er vanuit het RIZIV (de overheidsinstelling die ons subsidieert) iets meer middelen naar ons toestromen. Dit stelt ons dan weer in de mogelijkheid om meer personeel aan te werven waardoor we een betere zorg kunnen verlenen.
Ik ben blij te melden dat we hierdoor binnenkort op elke weekenddag per afdeling één halftijdse verzorgende zullen kunnen bijbestaffen. Het werk in het weekend zal rustiger kunnen gebeuren, en er zal wat meer tijd en aandacht kunnen gegeven worden aan de bewoners.
Bovendien zullen we het aantal logistieke hulpen (medewerkers die instaan voor op- en afdienen, bedden opmaken, vervoer van bewoners, etc.) op korte termijn kunnen optrekken van twee naar zes (twee op elke afdeling). Ook dit zal ervoor zorgen dat er extra tijd vrijkomt, zodat we de zorg nog beter kunnen organiseren.

Geen opmerkingen: