24 februari 2006

Vrijwilligersfeest

Gisteravond had ons jaarlijks vrijwilligersfeest plaats. Eén maal per jaar proberen we onze vrijwilligers (een dertigtal mensen) een avondje in de watten te leggen als dank voor hun blijvende inzet voor onze voorziening.

Dit keer vond het feest plaats in 'De Hond in 't Kegelspel', het broodjesrestaurant alias volksspelenacademie nabij het Plein in Kortrijk. Na een lekker aperitief en broodjesbuffet konden onze vrijwilligers en hun respectievelijke wederhelften hun (gebrek aan ?) behendigheid demonstreren op de verschillende volksspelen die overal in de 'Hond' ter beschikking staan. Na anderhalf uur spelen stond een dampende koffie en een stuk taart te wachten. Ondertussen hadden we ook al kennisgemaakt met een 'Hondje' (het lekkere en lichte huisbier). Na nog wat gezellig napraten werd de avond afgerond omstreeks elf uur.

In 2005 hebben onze vrijwilligers maar liefst 1532 uur werk verricht in onze voorziening. Om even te situeren: dit is ongeveer het equivalent van een (kleine) voltijdse betrekking. Dit is 200 uur meer dan in 2004, en maar liefst 400 uur meer dan in 2003. We zijn hen dan ook bijzonder dankbaar voor hun inzet, engagement en genegenheid !

Vrijwilligers helpen ons bij de begeleiding van animatie-activiteiten, bij het openhouden van onze cafetaria, en bij de maaltijdbegeleiding van onze bewoners. Het is een doelstelling van onze voorziening om de vrijwilligerswerking (en ook het vrijwilligersbeleid in het algemeen) in 2006 verder uit te bouwen.

Geen opmerkingen: